18 Kasım 2007 Pazar

Brezilya Nakışı - Brazilian Embroidery

Brezilya nakışına ilgi duyduğum konusunu bir önceki yazıda dile getirmiştim. Bugünün konusu; Brezilya nakışı konusunda hem öğrendiklerimi paylaşmak, hem de bu nakış tekniği ile yaptığım panoyu eklemek... Aslında bu nakışın bilinen nakış tekniklerinden çok da farklı bir yanı yok, ayrıca Brezilya kültürü ve sanatının da bir parçası değil. Peki neden Brezilya Nakışı denmiş?
Yaygın olarak kullanılan floş ipliklerin (rayon), ilk kez Brezilya'da kullanılması ve bu ülkede üretilmesi bu nakış tekniğine bu adın verilmesine neden olmuş.
Brezilya nakışının en önemli özelliği üç boyutlu nakış (three dimensional embroidery) olması. Belli bir tekniğe ya da sınırları çizilmiş bir modele bağlı kalınması çok da gerekmiyor. Hayal gücü kullanılarak sınırsız modeller ve teknikler kullanmak mümkün. Yalnızca yapılan modellerin dolgulu, kabarık formlar alması önemli. Tabii Brezilya nakışına mal edilmiş olan teknikler de var. Bu teknikleri diğer nakış teknikleri ile harmanlayarak kullanmak gerekiyor. Zaman içinde bu teknikler konusunda örnekler de vereceğim.


Not: Bu panolar hazır satılıyor. Kasnak şeklinde. Yani aslında kasnak görevi de yapıyor.

5 yorum:

Adsız dedi ki...

bu nakışları çok sevdim ipliklerim de var küçük bir deneme yapsam mı acaba?

one ben bir sey dedi ki...

Hülyacım yeni blog hayırlı olsun Nakışlarla çok renkli olacak kanısındayım.
Sevgilerimle

david santos dedi ki...

I am passing to admire your work, for me, master work and to desire a good weekend.

David Santos

Ferhanca dedi ki...

hulya cok iyi oldu bu foto bana.
pistil ilmegi sari papatyalar o ornekte takilmistim daha dogrusu arkadasimdan ogrenip bir kac kere yapmistim unutmusum simdi sende gorunce hatirladim :)))
kursdada oyle oluyor simdi ogreniyorsun buraz sonra herkese birirbirne bakiyor unuttum diye yapa yapa oreniliyorherhalde..
sevgiler..

Corteygrif dedi ki...

HELLO HULYA
THIS IS REALLY CUTE
THE DESIGN ARE PERFECT.
KISS
ROSA

Blogger tarafından desteklenmektedir.