6 Kasım 2007 Salı

emeklilik hobileri-nakış

Blogumun 2. yılı doldu. Bu blogu ise yalnızca nakış konusu için açtım. Özellikle Brezilya nakışı konusunda denemelerimi ve hatta bazı nakış tekniklerini buradan paylaşmak istiyorum. Bu renkler, bu güzellik... Evet bunlar benim renk renk iplerim. Nakış hep sevdiğim bir elişi dalıydı. Nakış dergilerini karıştırmayı bile severim. Artık eyleme geçme zamanıdır deyip "Brezilya Nakışı (Brazilian Embroidery)" na başladım. Buna "boyutlu nakış (dimensional embroidery)" da deniyor. Çünkü hacimli, kabarık bir nakış türü. Klasik nakış teknikleri ile birlikte kullanılıyor. Bu kış elişlerine biraz ağırlık vereceğim. Özellikle Brezilya Nakışı konusunda yeni örnekler denemek istiyorum.

Bu ilk denemeyi de buradan paylaşayım istedim... Mutfağım için masa örtüsü ve üzerine kapak örtü yaptım. Ve kapak örtüyü Brezilya Nakışı ve normal nakış teknikleri ile işledim.



Fotoğrafları çekmekte acele ettim galiba. Akşam üzeri hava kararmak üzereyken çektiğim için pek net çıkmamış.

Yeni elişlerinde görüşmek üzere...

4 yorum:

daimamutfak dedi ki...

Hülyacığım siteni değiştirmişsin hayırlı olsun. Bu karanlık içinde kırmızının al benisi daha bi ortaya çıkmış.Örtün tamamen bitti herhalde ellerine sağlık.Çok güzel olmuş..

kedikızzz dedi ki...

merhaba..hayırlı olsun bloğunuz.emeğiniz için elinize sağlık sahiden de kırmızı al beni al beni diyor..bana yorum bırakmıştınız ama sonra geçkalmadımkinin arkadaşı olduğunuzu görünce daha da sevindim.şimdilik hoşçakalın, iyi pazarlar.

Hanife dedi ki...

Muhtesem olmus Hulya'cigim.. Fotograflara bakinca icim gitti, nasil ozendim. Boyle kurslara gitmek ne iyi fikir.
Ellerine saglik..

Unknown dedi ki...

oi, amiga!


Bordados liiiindos!!!!
Maravilhosos!


abraços

Blogger tarafından desteklenmektedir.